De kronieken van Kapitein Kolk

Theatertour on board de Kronieken van Kapitein kolk.

Iemandsland speelt de Kronieken van Kapitein Kolk

Rondje Drenthe met de Kronieken van Kapitein kolk. juni, juli en augustus 2016

Kaartverkoop Iemandsland theatertoer in scheepsruim nu van start

Kapitein Kolk, globe trottende gezagvoerder.
Robuuste roerganger, geboren voor het avontuur in (of rond) 1824.
Het Orakel van Beurthinge keert deze zomer terug naar zijn Drentse roots, waar deze stoere zeebonk met zijn trouwe schuit de Methusalem de woelige baren trotseert om zijn schipperslatijn alom te oreren.
Vergezeld door zijn kwartet zonen (Bert Hadders en de Nozems), labbekakkende landrotten die louter wat pingelen op hun gitaren en zelfs daarvoor geen knip voor de neus waard zijn.
Nee, dan Kapitein Kolk (Erik Harteveld), mysterieus medisch mirakel. Is hij werkelijk de mannelijke muze van de groten der aarde of slechts een oeverloze ouwehoer?
Meer in de Kronieken van Kapitein kolk.

Locaties

Kapitein Kolk ontvangt zijn toehoorders deze zomer in het ruim van de Methusalem. Op initiatief van Iemandsland en de Provincie Drenthe vinden er ruim twintig voorstellingen plaats. Na de try-outs en première begin juli bij de Koppelsluis bij Emmen, vaart het schip richting Meppel, waarbij de voorstelling onderweg wordt gespeeld in onder meer Oranjedorp, Erica, Nieuw-Amsterdam, Coevorden, Oosterhesselen, Noordscheschut en Echten. Gelijk na de show op Donderdag Meppeldag, vertrekt de Methusalem richting Assen om onderweg aan te meren in onder meer Diever, Smilde en Bovensmilde. Daar een viertal voorstellingen in de Drentse hoofdstad eindigt de maritieme tour op 3 augustus bij Vriezerbrug in Tynaarlo. Exacte informatie over speeldata en tijden is te vinden op de website www.kapiteinkolk.nl. Via deze site zijn ook de kaarten te bestellen. Deze kosten 15 euro. Het aantal plaatsen per voorstelling is beperkt tot ongeveer zestig en vol is vol.

Johan Viswat bastwat

kapitein kolk Foto: piet de Koning

Klazinaveen- Drenthe - 30-06-2016          foto: sake Elzinga

 

Nederland - Wittelterbrug- Drenthe - 22-07-2016
Foto: Sake Elzinga

 

Stichting Niemandsland presenteert.

Theater rondvaart Drenthe start koppelsluis bij de groene trambrug. De voorstelling De Kronieken Van Kapitein Kolk wordt gemaakt onder de bezielende leiding van regisseur Michael Helmerhorst. Kapitein Kolk wordt vertolkt door Erik Harteveld Zijn vier muzikale zonen zijn Berend: Bert Hadders Johannes: Johan Viswat Wijntzen: Wyno Bruinsma Ons Jonkje: Marcel Wolthof Productie, kaartverkoop, techniek en scheepskok: Piet de Koning Foto's: Sake Elzinga


Foto: Sake Elzinga


Foto: Sake Elzinga

Foto: Sake Elzinga