Qu3 Noorderzon

Qu3 Noorderzon

Opdracht van stichting QU3 groningen.
Noorderzon locatie Kruissingel.
In de jaren 2010,2011 en 2012.
Totaal aantal bezoekers 18000.
Ontwerp tent, Piet de Koning.
Licht,in aan en op tent lichtpunt.
Video projecties piet de koning.

Qu3 Noorderzon 2010, 2011 + 2012

QU3 Noorderzon gebouw met de kop van Einstein op de gevel 3 jaar op noorderzon.

Qu3 houdt zich bezig met de ontsluiting van wetenschap en technologie en zoekt daarbij naar kunst als medium.

Als we vaststellen dat techniek en wetenschap niet genoeg is verankerd in de Nederlandse cultuur dan proberen wij dat te veranderen door de disciplines in de cultuur te brengen. Door het inhoudelijk te verbinden met theater, kunst en muziek.

Daarbij gaan we uit van het principe dat kunstenaars en wetenschappers beide de wereld beschouwen en duiden. Beide disciplines experimenteren met de wereld waarbij de kunstenaar meer is gericht op zijn innerlijke wereld en de wetenschapper zoekt naar een objectieve manier om de werking te onderzoeken gericht op communicatie met anderen.
Hiervoor gebruikt de wetenschapper taal en logica.

Qu3 maakt gebruik van de technieken uit de kunst om moeilijke zaken inzichtelijk maken en laat het publiek kijken door de bril van de wetenschapper zonder zich daarbij dom te voelen.

De tent/gebouw van 4 verdiepingen 10mx10mx10m is een ontwerp van piet de koning in opdracht van Qu3. henk de vries deed alle inhoudelijke zaken en de partners van QU3 de invulling.
de tent als zodanig met 3x een andere invulling heeft er 3 jaar gestaan en in totaal 18000 betalende bezoekers getrokken.

Daarmee is dat project van QU3 een daverend succes geworden.