Roegzand Theaterspektakel Nieuw-Buinen

Roegzand is de 3e voorstelling van Iemandsland; een groots en meeslepend theaterspektakel in mei-juni 2017. 

 Foto van de mensen die de voorstelling mogelijk gemaakt hebben.

 diashow van de voorstelling.
decor roegzandIemandsland

Iemandsland is de groep professionele theatermakers, allen met wortels in (of affiniteit met) de Veenkoloniën. Onder de bezielende leiding van Bert Hadders en Carmen Schilstra maken acteurs, regisseur, dramaturg, decorontwerpers, technici, grimeurs, kostuumontwerper, musici e.a. de voorstelling Roegzand.

Roegzand

In 2035 zijn de Drents-Groningse Veenkoloniën verworden tot een dustbowl; een door zandstormen misvormde woestenij.  Verstoken van alle moderne comfort weigeren De Blijvers hun kolonie Roegzand te verlaten, ook als hun niets meer rest dan jenever en aardappels.

Tussen de zandstormen door proberen ze iets van het leven te maken. Alles is rustig, tot de opgraving van een vergeten perpetuum mobile de nederzetting een onuitputtelijke energiebron verschaft. Zodra de westelijke provincies hiervan horen, ontstaat er een ware gold rush op Roegzand. De Blijvers  moeten zich verenigen om de optrekkende huurlingen van een vijandige multinational het hoofd te bieden. Maar doen ze dat ook?

Roegzand is hilarische streekfiction, een profetisch drama over macht, corruptie, verraad en een onmogelijke liefde. Uiteindelijk trekken De Blijvers aan het langste eind. Maar elke overwinning heeft zijn keerzijde.

Cast en crew

Het script van Roegzand is van Henri Overduin. De regie is, net als in de vorige twee voorstellingen, in handen van Michael Helmerhorst. De cast van Roegzand bestaat uit: Vincent De Rooij, Arno van der Heijden, Gabriëlle Glasbeek, Erik Harteveld, Lies van de Wiel, Tj da Silva, Albert Secuur, Bas de Bruijn en Lies Akkerman. De muziek is van Bert Hadders en de Nozems. De animaties zijn van Happy Ship, het decor wordt weer gemaakt door Harm Naaijer en de kostuums zijn van Fokko Jelsma. De techniek wordt verzorgd door Piet de Koning. De zakelijke leiding is in handen van Willem Wessels en Carmen Schilstra is, net als bij Iemandsland, verantwoordelijk voor de artistieke leiding van Roegzand.

Locatie Nieuw-Buinen

De voorstelling speel van 9 mei tot en met 5 juni op een vertrouwde locatie: de fraaie boerenschuur van Henk Schipper en Lizanne Elberse aan Tweederdeweg zuidzijde 25 in Nieuw Buinen.

website iemandsland